Головна » 2019 » Листопад » 26 » УРОК ГІДНОСТІ «Гідність у нелюдяний час ГОЛОДОМОРУ»
10:11 AM
УРОК ГІДНОСТІ «Гідність у нелюдяний час ГОЛОДОМОРУ»

 

У рамках реалізації в Ізяславському районі заходів Міжнародного соціального проєкту ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ГІДНОСТІ, започаткований в 2006 році кронпринцем Королівства Норвегія Хоконом, членами Всесвітнього економічного форуму (YGL) професором Пекою Хіманенном та Джоном Хоупом Браянтом, 22 листопада для старшокласників Михлянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів  районним куратором – завідувачем сектором інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату Ізяславської районної державної адміністрації спільно із педагогічними працівниками проведено УРОК ГІДНОСТІ «Гідність у нелюдяний час ГОЛОДОМОРУ».

Розпочався захід із перегляду відеозвернення Міністерки освіти і науки України Ганни Новосад до учнівської молоді України з нагоди проведення заходів Міжнародного дня гідності. На урок завітали: секретар Лютарської сільської ради Наталія Риженкова, директор місцевої школи Михайло Лисюк, методист Ізяславського районного будинку творчості дітей та юнацтва «Веселка» Лариса Хмиз, ряд педагогічних працівників закладу, працівники закладів культури села Михля. Вони виступили на уроці в якості експертів.

На початку УРОКУ ГІДНОСТІ, що учасники, учні та експертна група ознайомились  із основними принципами гідності: Кожна людина має право на гідне життя; Гідне життя означає можливість реалізувати свій потенціал, що має підкріплюватися гідною медичною допомогою, освітою, заробітком і почуттям безпеки; Гідність означає свободу вибору й дій і повагу до цих прав; У своїх діях ми повинні керуватися почуттям власної гідності; Перш за все, наша гідність взаємопов’язана з гідністю інших людей.

Тематикою кроків уроку «Гідність у дії» та «Гідність у моїй історії» стали приклади прояву людської гідності із поширення інформації про Голодомор 1932-1933 років. Учнівська молодь розповіла про приклади таких проявів, використовуючи інформаційні матеріали проєкту Українського інституту національної пам’яті «Пам’ять, що рятує: голоси правди» та повідомлення про свідчення очевидців Голодомору в селі Михля.

Очевидно, що наша гідність взаємопов’язана з гідністю інших людей. Але що означає – шанувати чиюсь гідність? Присутні розглянули десять кроків докторки Гарвардського університету, Донни Хікс, відомого авторитета в темі гідності.

Також кожен учасник заходу написав листа собі у майбутнє із визначенням моральних принципів та принципів гідності, які планує виховати в собі протягом наступного року. Усі написані листи було запаковано до конверту, який буде відрито через рік, 21 листопада 2020 року, на ГОДИНІ ГІДНОСТІ.

Під часу уроку діти та педагоги висловили переконаність, що цього року учасники цих заходів із нагоди Всесвітнього Дня Гідності зможуть змінити світ.

Фотогалерея

Переглядів: 449 | Додав: muhlya_shkola | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar