Головна » 2018 » Вересень » 30 » ХІІ Всеукраїнський зліт юних лісництв
10:26 AM
ХІІ Всеукраїнський зліт юних лісництв

     З 26 по 28 вересня 2018 року в Сумській області три юні лісівники  учнівського лісництва «Паросток» одинадцятикласники Тищук Олег Петрович і Дмитрук Анастасія Вікторівна та десятикласниця Салманова Солмаз Сананівна (керівник команди - Лисюк Михайло Анатолійович, керівник «Паростка» та гуртка «Юні лісівники» Хмельницького ОЕНЦУМ, директор Михлянської ЗОШ І-ІІІ ступенів), представляли учнівські лісництва Хмельниччини на ХІІ Всеукраїнському зльоті учнівських лісництв закладів загальної середньої та позашкільної освіти. 
     До цього, юні лісівники з вже побували на 2-х Зльотах і мали на них ряд відзнак (більш детально про діяльність і здобутки михлянського «Паростка» див. у науково-популярному виданні «Ліси Хмельниччини» та за посиланням :http://visnyk.hoippo.km.ua/infomain/1765-yunnati-hmelnichchini-mihlyanske-uchnvske-lsnictvo-parostok.html
У Зльоті, що проходив на базі Сумського національного аграрного університету, презентували свою роботу делегації учнівських лісництв з 23-х областей України. Участь обласної команди з Хмельниччини у повному обсязі забезпечило ДП «Ізяславське лісове господарство». 

Під час конкурсу-захисту дослідницьких робіт в галузі лісознавства юний лісівник Тищук Олег успішно захистив індивідуальну учнівську науково-дослідницьку роботу «Дослідження флори та фауни пам’ятки природи загальнодержавного значення Святе озеро» у номінації «Лісове біорізноманіття», за що організатори Зльоту відзначили його Грамотою Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України.

Не обминули увагою учасники та журі Зльоту й експозицію виставки-презентації команди учнівського лісництва, де згідно конкурсної програми юні лісівники на виставці досягнень кращих учнівських лісництв України представили свою практичну діяльність та основні напрямки роботи і здобутки під керівництвом свого наставника – лісничого Михлянського лісництва   Мартинова Ігора Дмитровича. Організатори Зльоту відзначили здобутки лісогосподарської праці, знання лісової справи юних лісівників учнівського лісництва та їх активну участь у заході Грамотою Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України.

А ще було багато нового й цікавого їм було показано сумчанами. Холодна вітряна погода не змогла завадити команді наших юних лісівників познайомитися зі старовинним містом Сумами, під час оглядової екскурсії, помилуватись його архітектурними історичними пам’ятками в центрі, взяти участь у квесті, відвідати міський Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, де наші юні лісівники познайомилися з відділами квітникарства, екології та краєзнавства, декоративно-ужиткового мистецтва, зоологічним куточком та УНДЗД.

Переглядів: 283 | Додав: muhlya_shkola | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar